Rebel Clash Release Special #5: V-Highlight

Vandaag is het eindelijk zover, de officiële release datum van Rebel Clash. Dat betekent ook dat dit de laatste Rebel Clash Release Special is. Vandaag gaan we een kijkje nemen bij een vijftal V-Pokémon, waarvan er drie ook een VMax variant hebben. Wij hopen dat je na het lezen van onze release specials in ieder geval een klein beetje een indruk van de set hebt gekregen en dat we je hebben kunnen enthousiasmeren.

Dragapult V & Dragapult VMax

De eerste V-Pokémon die we onder de loep nemen is de psychic-type Pokémon Dragapult. Dragapult V is een standaard V kaart die met HP best een prima HP heeft en voor weinig energy al aardig wat schade kan aanrichten, vooral als je de kaart in die beurt actief hebt gemaakt. In dat geval kan je met zijn aanval voor twee psychic-energy, Jet Assault, namelijk 140 schade doen.

Serebii.net TCG Rebellious Clash - #49 Dragapult V

Dragapult VMax heeft net als zijn basic-variant slechts twee energy nodig om volledig opgeladen te zijn. Met zijn aanval Max Phantom voor twee psychic energy doe je 130 schade op de actieve Pokémon, daarnaast mag je ook nog eens 5 schadetellers verdelen over de bank van je tegenstander.

Serebii.net TCG Rebellious Clash - #50 Dragapult VMAX

Eiscue V

Eiscue V is een op zichzelf staande V kaart, hij heeft dus geen VMax variant. Desondanks is het toch een erg bruikbare kaart. Dit komt allereerst door zijn ability Cold Absorption, waarmee je elke keer als je een water energy aanlegt, 30 schade van deze Pokémon kan healen. Daarnaast kan de aanval Blizzard gebruikt worden om op veel Pokémon tegelijk schade te doen. De aanval doet namelijk 120 schade op de actieve Pokémon van de tegenstander en daarnaast ook nog eens 10 schade op alle benched Pokémon van je tegenstander.

Pokemon TCG SS Rebel Clash 055/192 Eiscue V Holographic Rare Card ...

Cinderace V & Cinderace VMax

Cinderace V en Cinderace VMax, de eindevolutie van Sword & Shield starter Scorbunny. Deze kaart is speelbaar als Basic en Stage 1 Pokémon, je hoeft dus niet eerst Scorbunny door te evolueren voor je gebruik kunt maken van deze kaarten. Cinderace V is zeker een leuke kaart die voor een basic al vrij veel schade kan doen, namelijk 140 schade voor 3 energy. Daarnaast kan hij met de ability Field Runner gratis teruggetrokken worden als er een stadium-kaart in het spel is.

Cinderace V [Crimson Legs] (V.1)

Net als Cinderace V is Cinderace VMax volledig opgeladen bij 3 energy, maar zowel de eerste als de tweede aanval zijn erg sterk. De aanval Counter is vooral bruikbaar als je de beurt hiervoor bent aangevallen. Counter doet namelijk 30 schade plus de hoeveelheid schade die de Pokémon in de beurt ervoor tegen heeft gehad. Ook Max Pyro Ball is een erg sterke aanval. Je doet namelijk 170 schade en zorgt er voor dat de Pokémon van je tegenstander verbrand is.

Cinderace VMAX [Counter | Max Pyro Ball] (V.1) | Cardmarket

Ninetales V

Ninetales V is net als Eiscue V een op zichzelf staande V-kaart. Om volledig opgeladen te zijn, heeft Ninetales V vier energy nodig. Echter valt de aanval voor drie energy zeker niet te onderschatten. Voor drie energy doe je Nine-tailed Shapeshifter, je mag dan een aanval van je tegenstander zijn actieve Pokémon kiezen en die uitvoeren. Voor vier energy doe je de aanval Flamethrower, hiermee doe je 180 schade op je tegenstander, maar moet je ook een energy discarden. Nine-tailed Shapeshifter zou dus wellicht beter kunnen zijn dan de Flamethrower, afhankelijk van de aanval van je tegenstander.

Ninetales V - Rebellion Crash #98 Pokemon Card

Toxtricity V & Toxtricity VMax

De laatste Pokémon die we in dit artikel gaan behandelen is de V-variant van de electric type Pokémon Toxtricity. Toxtricity V kan voor 1 energy al schade doen. Met de aanval Poison Jab doe je 20 schade en is je tegenstander poisoned. De tweede aanval, Electric Riot, gaat erg goed samen met de eerste aanval. Deze aanval doet namelijk 90 schade en nog een 90 schade als de tegenstander poisoned is.

Serebii.net TCG Rebellious Clash - #36 Toxtricity V

De VMax variant van deze Pokémon is ook dodelijk effectief, maar voornamelijk wanneer de Pokémon van je tegenstander poisoned is. De aanval G-Max Riot doet sowieso 160 schade, maar doet daar nog eens 80 schade bij op wanneer de Pokémon van je tegenstander poisoned is.

Pokemon 2020 S2 Rebellious Clash Toxtricity VMAX Holo Card ...
Bedankt voor het lezen van onze Release Specials. Vanaf vandaag is Rebel Clash overal verkrijgbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...