Rebel Clash Release Special #4: Stadiums en Energy

Op de dag voordat Rebel Clash in de verkoop gaat hebben we een post over de stadiums en special energy in deze set.

Stadium kaarten

In Rebel Clash zijn er drie nieuwe stadium kaarten toegevoegd aan de trading card game, namelijk Galar Mine, Turffield Stadium en Training Court.

Galar Mine

Galar Mine is een stadium kaart waarmee je jouw tegenstander vrij goed vast kunt zetten. Galar Mine zorgt er namelijk voor dat de retreat cost van de actieve Pokémon twee energy meer kost. Let wel op dat je jezelf hier niet ook mee vast zet. De extra retreat cost geldt namelijk voor beide actieve Pokémon.

Serebii.net TCG Rebellious Clash - #93 Galar Mine
De afbeelding is in het Japans, omdat de Engelse nog niet online beschikbaar is.

Turffield Stadium

Turffield Stadium is een stadium kaart die perfect is voor grass-decks. Met deze stadium kaart mag je namelijk eens per beurt een grass-evolutie Pokémon opzoeken en die in je hand stoppen. Heb je de basic Pokémon of the stage 1 Pokémon niet in deze beurt opgelegd, dan kan je natuurlijk ook de Pokémon evolueren.

Turffield Stadium (Rebel Clash 170) - Bulbapedia, the community ...
De afbeelding is in het Japans, omdat de Engelse nog niet online beschikbaar is.

Training Court

Training Court is een Stadium kaart die eigenlijk in elk deck gespeeld zou kunnen worden. Het is zeker een kaart die erg behulpzaam kan zijn, maar je helpt je tegenstander er tegelijkertijd mee. Met Training Court mag je tijdens je beurt een basis energy terughalen uit je discard stapel en deze vervolgens in je hand stoppen. Heb je die beurt nog geen energy aangehecht, dan kan je natuurlijk deze energy ook weer aanhechten.

Training Court (169/192) [SWSH02: Rebel Clash] – Sword N Board LA

Special Energy

In deze nieuwe set Pokémon kaarten zit ook een viertal special energy kaarten. Capture Energy en Twin Energy zijn beiden colourless special energy kaarten. Horror Energy is een psychic-type special energy en Speed Energy is een electric-type special energy.

Capture Energy

Capture Energy is een special energy die je kan helpen bij het zoeken van basic Pokémon. Zolang je deze energy hebt aangehecht aan een Pokémon geeft hij die Pokémon een colourless energy. Wanneer je deze kaart aan de Pokémon aanhecht, mag je door je deck zoeken naar een basic Pokémon en die op je bank leggen.

Capture Energy (171/192) [SWSH02: Rebel Clash] – Galaxy Games LLC

Twin Energy

Twin Energy is een bruikbare kaart als je geen V- of GX-Pokémon gebruikt. Twin Energy geeft namelijk twee colourless energy aan geen GX- of V-Pokémon. Erg handig als je bijvoorbeeld de Gyarados uit deze set speelt, welke 5 energy (waarvan 3 colourless) nodig heeft voor een van zijn aanvallen. Hecht je hem aan een GX- of V-Pokémon dan geeft hij 1 colourless energy.

Pokemon Singles (All) – Baxter's Game Store

Horror Energy

Horror Energy geeft allereerst een psychic type energy aan de Pokémon waaraan deze is gehecht. Wanneer deze kaart is aangehecht aan je actieve Pokémon en deze actieve Pokémon schade oploopt, dan mag je twee damage counters leggen op de Pokémon die je aanviel. Het leggen van deze twee damage counters mag ook als je Pokémon is uitgeschakeld.

S2: Rebel Clash - Card Translations – Limitless
De afbeelding is in het Japans, omdat de Engelse nog niet online beschikbaar is.

Speed Energy

Speed Energy geeft een electric type energy aan de Pokémon waaraan deze is gehecht. Wanneer je deze kaart aanhecht aan een electric-type Pokémon, dan mag je twee kaarten pakken. Een makkelijke manier om snel nieuwe kaarten te kunnen pakken, zeker wanneer je Pokémon toch electric-type energy nodig heeft.

Pokemon Singles (All) – Baxter's Game Store

Ook een deck maken met de nieuwe kaarten uit Rebel Clash? De set is vanaf morgen te koop. Reserveren van artikelen kan telefonisch of in de winkel.

Dit vind je misschien ook leuk...