Rebel Clash Release Special #3: Items

Naast Supporter kaarten zijn er natuurlijk ook nog twee andere soorten trainer kaarten. Vandaag gaan we in op een van die twee andere soorten, namelijk Items. We behandelen, naar onze mening, de top 5 van Item kaarten die in speelbaar worden door de release van Rebel Clash.

Burning scarf

De eerste Item kaart uit Rebel Clash die we onder de loep nemen is Burning Scarf. Burning Scarf is een Pokémon tool kaart bruikbaar voor fire-type Pokémon. Elke keer dat de vuur Pokémon waaraan deze kaart is bevestigd schade op loopt, is de actieve Pokémon van de tegenstander verbrand. Een handige manier om geniepig extra schade aan de Pokémon van de tegenstander te doen. Daarnaast is deze kaart erg handig om te spelen met de Arcanine uit Rebel Clash, deze krijgt namelijk 100 extra HP wanneer er een Burning Scarf is bevestigd.

Rebel Clash 155 Burning Scarf – Chase Games

Capacious Bucket

De Item kaart Capacious Bucket is bruikbaar wanneer je in jouw deck gebruik maakt van water energy. Met Capacious Bucket mag je twee water energy kaarten uit je deck opzoeken, deze energy kaarten stop je vervolgens in je hand. Je kan ze dus niet allebei gelijk aanleggen. Deze kaart kan je goed spelen met de Frosmoth uit de Sword & Shield base set. Deze laat je alle energy kaarten uit je hand aanleggen aan een water Pokémon op je bank.

Capacious Bucket (Rebel Clash 156) - Bulbapedia, the community ...
De Engelse kaart is online nog niet beschikbaar, vandaar dat dit voorbeeld in het Japans is.

Cursed Shovel

Net als Burning Scarf is Cursed Shovel ook een Pokémon tool kaart. Cursed Shovel is een kaart die erg bruikbaar is in mill-decks, decks waarbij je de tegenstander deck-out wil laten gaan. Wanneer de Pokémon waaraan deze kaart is bevestigd, wordt uitgeschakeld door je tegenstander, dan moet je tegenstander de bovenste twee kaarten van zijn deck discarden.

Cursed Shovel (Rebel Clash 157) - Bulbapedia, the community-driven ...
De Engelse kaart is online nog niet beschikbaar, vandaar dat dit voorbeeld in het Japans is.

Scoop Up Net

Scoop Up Net is een leuke en zeer bruikbare item kaart. Wanneer je Scoop Up Net speelt moet je één van je Pokémon (die geen V- of GX-Pokémon is) terug doen in je hand. Alle kaarten die aan die Pokémon zijn aangelegd moeten worden gediscard. Bijkomend voordeel is dat je dan alle schade van de Pokémon afhaalt.

SWSH2 Singles – Tagged "Subtype_Item" – Chase Games

Tool Scrapper

De laatste Item kaart die we behandelen is Tool Scrapper. Met deze kaart kan je de tegenstander irriteren, maar hij kan ook erg prettig zijn als je zelf van tool kaarten af wilt. Wanneer je Tool Scrapper speelt mag je tot en met twee Pokémon Tool cards van jezelf of van je tegenstander kiezen en die discarden.

SWSH2 Singles – Tagged "Subtype_Item" – Chase Games
Ook een deck maken met de nieuwe kaarten uit Rebel Clash? De set is vanaf 1 mei te koop. Reserveren van artikelen kan telefonisch of in de winkel.

Dit vind je misschien ook leuk...